Kravnätet

Här hittar du material från våra kravnätsträffar.

Artificiell Intelligens 2017-02-22 

Bilder från övningarna AI 22 februari.

Storytelling 2018-02-22

Tänk er rum fullt med 35 förväntansfull verksamhets- och kravanalytiker som samlats för att lära sig mer om Storytelling. Längst fram i rummet står vår guide för kvällen är Annika Wimark från Storyguide.

Annika inledde kvällen med en kort introduktion till ämnet och sedan var det dags för oss alla att skriva berättelser. Alla fick i uppgift att skriva en liten story om våra erfarenheter av misslyckade projekt, sådan som ”kört över kanten”. Upp och hoppa och jämföra varandras erfarenheter. Vilken story var värst, den fick en stjärna eller fler!

Diskussionerna gick höga när vi i grupper fick fundera över ”Vad är Storytelling”, ”Hur kan vi använda Storytelling på jobbet” och ”Varför funkar storytelling”.

Hur gör man då? Annika gav oss en bra mall med 5 viktiga delar: Vem, var, mål, vad händer, hur?
Storytelling handlar om att förstå och förmedla användarnas behov. Naturligtvis fick vi sedan öva på några roliga och spännande sätt. Stort engagemang och mycket skratt i rummet!

Efter en härlig middag med mycket funderingar och erfarenhetsutbyte vid middagsborden lyfte Annika fram en lite varning, Storytelling fungerar inte alltid och man måste tänka sig för. Tillsammans summerade vi vad som är viktigt att komma ihåg.

Kvällen avslutades med att grupperna fick prova 6 olika metoder. Fram kom lego, spel, lappar, specialkort. Varje grupp fick prova en metod som avslutades med att grupperna kort fick presentera sina metoder. Åh vad sugen man blev att prova alla!

Målet för kvällen var att få mer kunskap om Storytelling, hur gick det då? Lite feedback från deltagarna:

”En nyfiken och positiv insikt om vad och vilka styrkor Storytelling har. Jag är inspirerad för att öva mer på egen hand i mitt projekt”

”Jag har fått inspiration för att berätta och visualisera ännu mer. Ett sätt att motivera och skapa gemensamma mål och något att hänga upp detaljerna på”

Detta var mitt sätt att öva på Storytelling, lite svårt men kul!

Missa inte att titta på alla härliga bilder från kvällen här.
Presentationen från kvällen hittar du här.

De agila kraven är nyckeln till att bli agil 2018-04-27

På denna kväll fick vi veta mer om "Att lösa problem från design till test på fem dagar på Scania” Vår inspiratör/föreläsare var Håkan Kleijn.

Vi började kvällen med lite information om hur man använt detta på Scania och den metodik som vi sedan använde senare på kvällen.

Missa inte att titta på några härliga bilder från kvällen här.