The Creative House

The Creative House – inspiration och kunskap

Självklart på ”KravXperts vis” dvs att deltagare är aktiva för att maximera lärandet och varför ha en heldag?

Boka online Dela länk

The Creative House – guidade turer i kunskapens fantastiska värld

Vår story – vi vill dela med oss av inspiration & kunskap

En vårdag på en solig klippa i Stockholms skärgård kom våra första tankar på att arrangera en egen kravdag. Självklart på ”KravXperts vis” dvs att deltagare är aktiva för att maximera lärandet och varför ha en heldag? Fler kortare tillfällen känns bättre så man kan välja det som är intressant. Idén har sedan bubblat upp vid ett flertal tillfällen och i början av 2018 var den mogen att börja förverkligas.

Första steget blev att hyra ett hus i Amsterdam där vi tillsammans med några utvalda, inspirerande personer i vårt nätverk kunde släppa vår gemensamma kreativitet lös – The Creative House var född. I sann agil anda resulterade det i ett första experiment för att testa intresset hos våra kunder.

Experimentet blev en ”bussresa” som tog oss och deltagarna på en tur genom både nya lärdomar och ett utforskande i hur ett upplägg och innehåll ska vara för att attrahera. Energin flödade och den lekfulla ramen uppskattades mycket. Efter ett år med The Creative House är vi nu redo att åter igen slå upp dörrarna för dig med ett antal guidade turer i kunskapens fantastiska värld.

Precis som alla resor finns det olika sätt att resa, till exempel buss, tåg, cykel och flyg! Det finns ett antal olika utflykter eller spår att delta på. Det är roligt, lättsamt, kreativt och lärorikt.

Resan går till olika platser fem gånger per år – för kompetensutveckling och utbyte av erfarenheter. Vi har haft metaforiska resor som rymdresan, skidresan och ökenkaravan.

Varje metaforisk resa är uppdelad i tre moment:

 • Välkommen – introduktion/inspiration
 • En guidad tur med två eller flera olika spår (där du väljer ett). Du får möjligheten att i mindre grupp utveckla dig inom ett ämne du tycker är intressant
 • Ett gemensam aktivt erfarenhetsutbyte

Guidade turer under 2020

Under 2020 kommer dessa spår finnas tillgängliga. Som deltagare väljer du de spår som intresserar dig. Vissa spår kan återkomma 2 gånger.  Vi arbetar agilt och är öppna för nya ämnen så fler spår kan tillkomma under året.

Pris

Du köper ett eller flera klippkort för 10 eller 5 gånger. Klippkortet är opersonligt, så det går utmärkt att köpa ett kort för företaget och därmed kan olika personer delta vid samma möte eller på olika möten. Det går också bra att köpa ett personligt årskort.

Alla priser är exklusive moms.

  • Klippkort 10 gånger          12 000 kr
  • Klippkort 5 gånger              7 000 kr
  • Personligt årskort               5 000 kr
  • Enstaka gång                     1 900 kr

För köp av klippkort, skicka ett e-post meddelande till info@kravxperts.se

Agilt beslutsfattande

Går det att ta beslut på ett konkret, effektivt och agilt sätt? Och kan vi hitta utmanande idéer och tankar att prova som skulle kunna ge stor effekt? Prova Consent Decision Making och Crowd Sourcing tillsammans med projektledarexperten Agneta Lindblom från KravXperts.

Lyckade retrospektiv

En av grundpelarna i agil utveckling och effektiva team är ständiga förbättringar, att vi reflekterar över våra leveranser och våra arbetssätt och försöker hitta bättre sätt att arbeta på. Det gör vi ofta med hjälp av ett retrospektiv där vi genom att titta tillbaka kan komma till nya insikter och förbättringar som vi vill prova. Den här övningen handlar om hur vi kan skapa ett effektivt, kreativt och tryggt retrospektiv som faktiskt ger resultat.

Lyckade retrospektiv leds av Annika Widmark från StoryGuide.

Att kommunicera med utomjordingar

I den här simuleringen får du pröva på vad som händer när två kulturer kolliderar och vi upplever en så kallad ”Culture Shock”

  • Hur känns det och vad händer när vi konfronteras med en kultur där vi inte känner oss hemma?
  • Vilka utmaningar stöter vi på när vi försöker tyda och interagera med en ny kultur?
  • Vad kan vi göra för att bättre anpassa oss till en ny kultur och/eller facilitera integrationen för människor från en annan kultur?

Simuleringen leds av Christina Petzäll från GoEast.

En Utemaning du inte kan vara utan

Hur kan du stärka arbetsglädje, kreativitet och hälsa i stressens och stillasittandets tid?
Just nu befinner vi oss i den spännande korsvägen där modern vetenskap möter urgammal kunskap. Ute har aldrig varit mer inne än nu.

Små, men genomtänkta doser av natur kan göra din arbetsdag både hållbar och härlig.
Vi vänder lådan ut och in och provar både Fältgymmet och Fältrelaxen.
Kom tillbaks med nya ut- och insikter. Vissa strapatser kan förekomma.

Varning: Att umgås med regelbundet med naturen kan kraftigt hämma din önskan om att köpa ännu en t-tröja med tryck

Utemaningen leds av Bosse Rosén.

Säker vandring – Krav i SAFe

I SAFe 5.0 står användaren och kunden i fokus och arbetet är koncentrerat till kundens behov. Låt oss upptäcka hur krav och behov utforskas, uttrycks, förfinas, prioriteras och realiseras inom ramen för SAFe. Vi arbetar med vision, mål och förflyttningar med hjälp av portfolio och valuestream kanvas. Vi skriver epics, features, och storys och och prioriterar dessa med hjälp av WSJF. Vandringen leds av Lena Djärvh.

User Story Mapping

Massor a funktioner, tankar och idéer. Hur kan vi på ett överskådligt sätt få struktur på dessa? Kan vi utgå från en målgrupp eller mål och börja med det viktigaste och alla förstås? Tillsammans skapar vi två story maps,en där vi utgår från funktionsområden och en där vi utgår från en process. Workshopen leds av kravexperten Kerstin Blom från KravXperts.

Processkartläggning

Det låter lätt. Det är väl bara att berätta och rita upp kartan. Från start till mål. I denna workshop fokuserar vi på hur man väljer arbetssätt och metod utifrån ett antal olika scenarios. Låt dig inspireras tillsammans med er workshopledare Kerstin Blom.

AI/ML – hur kravställa en chatbot och är det AI/ML?

Ett aktuellt exempel är en chatbot. Vi undersöker tillsammans hur man ska tänka och formulera frågor utifrån vad man vill uppnå. Turen leds av Helén Alseby från Inforeq som har byggt en chatbot utan programmering med hjälp av verktyget IBM Watson Assistant. Till vardags arbetar hon som agil produktägare samt krav- och verksamhetsanalytiker.

Träna kreativitet, ledarskap och kommunikation samtidigt

En upplevelsebaserad övning ledd av Cattis Olsén. Workshopen består av praktiska övningar i ledarskap och kommunikation och kommer också att stärka dig i din samverkan med andra.

Plats

Pris

 • Från 1 900 - se information om klippkort kr per person exklusive moms

Kommande events

 • sep 03
  KL. 16:00 - 20:00

  Stockholm, Sveavägen 76

 • okt 12
  KL. 16:00 - 20:00

  Stockholm, Sveavägen 76

 • nov 26
  KL. 16:00 - 20:00

  Stockholm, Sveavägen 76

Se fler tillgängliga datum Visa färre

Anmälan till The Creative House – inspiration och kunskap

* Obligatorisk uppgift

Boknings- och avbokningsregler Läs mer om våra databehandlingsvillkor här